Tekst alternatywny Tekst alternatywny Tekst alternatywny

Recenzje zestawu głośnikowego Pearl Monitor mk1

luty 16, 2012 Źródło Stereo i Kolorowo - Underground
Pearl Monitor - Stereo i Kolorowo - Underground.

recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor sporządzona przez Stereo i Kolorowo - Underground

Monitory okazały się, podobnie jak wcześniej podłogówki, grać bardzo przyjemnie, w ciekawej pełnej manierze wrażenia dużej obfitości dźwięku, który można prosto scharakteryzować jako kulturalny, z wieloma cechami stabilnej dojrzałości i pełnej harmonii. Naprawdę, nie wiem skąd patent na tak dobre dźwięki, jaki tajemny sekret, posiadają konstruktorzy Pylona?

Czytaj Więcej →
luty 5, 2012 Źródło HD-Opinie.pl
Pearl Monitor - wyróżnienie od Hd-Opinie

recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor sporządzona przez HD-Opinie.pl

"To rasowe granie, konstrukcja której nie da się przyłapać na jakiś zasadniczych błędach, na odstępstwach… wręcz przeciwnie, kolumny zaskakują pięknym, spójnym, niewymuszonym, wręcz wyrafinowanym brzmieniem. Zaskoczenie jest pełne, choć przyznam że już na Audio Show Perły zwróciły moją uwagę. W salce stały i grały podłogówki i praktycznie każdy odwiedzający pokoik był pod wrażeniem uzyskanego efektu w założonym przez producenta, niskim budżecie. Ostatnio do naszej redakcji zawitały podstawkowe Roth Oli20, w sumie więc Perły porównałem z trzema różnymi, budżetowymi konstrukcjami (Roth Oli20, Morduant Short 901 oraz Microlab Solo 7C). W zestawieniu z użytkowanymi w redakcji kolumnami (aktywnymi i pasywnymi) Pearl Monitor grają lepiej, w niektórych aspektach wręcz dużo lepiej od przykładowo wcale nie kiepskich monitorów Morduant Short.

Czytaj Więcej →
grudzień 16, 2011 Źródło HD-Opinie.pl
Pylon Pearl Monitor: znakomite kolumny za pół darmo.

zapowiedź recenzji zestawu głośnikowego Pearl Monitor sporządzona przez HD-Opinie.pl

"To rasowe granie, konstrukcja której nie da się przyłapać na jakiś zasadniczych błędach, na odstępstwach… wręcz przeciwnie, kolumny zaskakują pięknym, spójnym, niewymuszonym, wręcz wyrafinowanym brzmieniem. Zaskoczenie jest pełne, choć przyznam że już na Audio Show „Perły” zwróciły moją uwagę."

Czytaj Więcej →
grudzień 15, 2011 Źródło HighFidelity.pl
Pylon Pearl Monitor - testowane przez High Fidelity.

recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor sporządzona przez niezależny magazyn audio - High Fidelity

"A co z samym dźwiękiem? Jest delikatnie ocieplony, z niewielkim akcentem na średnicy. Dzięki temu wokale są w większości przypadków lekko wysunięte przed zespół i zaakcentowane – nie ma więc wątpliwości kto jest „frontmenem”."

Czytaj Więcej →
Połączenia z elektroniką

czerwiec 10, 2012 Źródło Stereo i Kolorowo - Underground
Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem zintegrowanym Atoll IN30

ukazała się recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem zintegorwanym Atoll IN30 - Stereo i Kolorowo - Underground. | Dziękujemy za przeprowadzoną recenzję |

... Chyba najlepiej współpracował z polskimi Pylon Pearl Monitor (test TU), które łagodziły jego niedociągnięcia w sferze budowania przestrzeni, a jednocześnie Atoll nadawał im więcej sprężystego i obszerniejszego basu, którego monitorom nigdy nie jest w nadmiarze.

Czytaj Więcej →
czerwiec 7, 2012 Źródło Stereo i Kolorowo - Underground
Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem zintegrowanym Dayens Ampino.

ukazała się recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem zintegrowanym Dayens Ampino - Stereo i Kolorowo - Underground. | Dziękujemy za przeprowadzoną recenzję |

Czytaj Więcej →
marzec 26, 2012 Źródło Stereo i Kolorowo - Underground
Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem Hegel H100.

Ukazała się recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem Hegel H100 - Stereo i Kolorowo - Underground.

Pylon Pearl Monitor, które bardzo lubię i uważam je za wspaniałą konstrukcję przy jednocześnie okazyjnej wręcz cenie. I tym razem nie zawiodłem się na nich, bo z Heglem bardzo ładnie zagrały – z dużą kulturą i z obszernym dźwiękiem[...]

Czytaj Więcej →
marzec 4, 2012 Źródło Stereo i Kolorowo - Underground
Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem lampowym Xindak MS-8.

Ukazała się recenzja zestawu głośnikowego Pearl Monitor w połączeniu ze wzmacniaczem lampowym Xindak MS-8 - Stereo i Kolorowo - Underground.

Pylon Pearl Monitor, pomimo tego, że to najtańsze głośniki używane w powyższym teście wzmacniacz lampowy Xindak także ukazał sporo swoich zalet. Przede wszystkim Pylony nie miały najmniejszych problemów z budową sceny, którą skonstruowały bardzo szeroko, a także dość głęboko. Poszczególni muzycy zostali precyzyjnie na niej poustawiani, a ich instrumenty zabrzmiały żywo i dużą namacalnością.

Czytaj Więcej →
styczeń 16, 2012 Źródło Stereo i Kolorowo - Underground
Pearl w połączeniu z Yamaha A-S300

ukazała się recenzja zestawu głośnikowego Pearl w połączeniu ze wzmacniaczem Yamaha A-S300 - Stereo i Kolorowo - Underground.

Czytaj Więcej →